Forum Hydrauliczne

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Forum SMF zostało uruchomione!


Autor Wątek: Problem z nie wyłączającym się hydroforem  (Przeczytany 2814 razy)

Manio1942

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Problem z nie wyłączającym się hydroforem
« dnia: Listopad 07, 2014, 09:22:49 pm »

Witam, uprzedzam iż w temacie tym jestem dosyć zielony, dlatego proszę o nie ganienie mnie za niewiedzę lub złe określanie  Zatem opisze swój problem. Pompa Omnigena MH1300, zbiornik 80l. Problem jest to, że dosyć często hydrofor po prostu nie chce się wyłączyć. Aktualnie jest ustawiony na wyłączanie się przy 2,4 bara, załaczanie przy 1,5 , nabiera około 20l wody , lecz dosyć często się nie wyłącza i nie dobije do tego określonego cisnienia, nie pompuje dalej wody. Wtedy wyłączam się go ręcznie i zalewam rury , po tej procedurze zaczyna pracować i i przez jakiś czas jest dobrze ale potem znów to samo. Gdzie może leżeć problem? Gdzieś łapie powietrze? Czy może problem leży gdzieś przy koszu ssawnym? nie mam kompletnie pojęcia o co może chodzić i jakie byłyby koszty ewentualnej naprawy tego problemu, Pozdrawiam i liczę na satysfakcjonujące odpowiedzi

Dołączam także zdjęcia :


Zapisane

malczan999

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Wiadomości: 16
    • Zobacz profil
Odp: Problem z nie wyłączającym się hydroforem
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 10, 2014, 02:42:14 pm »

Od kiedy problem się pojawia ?
Możliwości może być wiele począwszy od przytkanego przewodu/kosza aż do awarii wyłącznika ciśnieniowego.
Obstawiałbym raczej to ostatnie.
Zapisane

ula90

  • Nowy użytkownik
  • *
  • Wiadomości: 6
    • Zobacz profil
Odp: Problem z nie wyłączającym się hydroforem
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 29, 2017, 12:39:50 am »

Opisz dokładniej swój problem pozdrawiam



________________________________________________
momio hack dodatkowo tutaj możesz ściągnąć pokewars hack
Zapisane